Ernst & Young

 

Bij Ernst&Young in Den Haag werden in 2004 een aantal kunstwerken geëxposeerd. Een bedrijfstentoonstelling waarin een breed scala aan werken uit de NOG Collectie te zien was.

Spek_Arjanne_van_der-272-072dpi.jpg

 

Ernst & Young, gehuisvest in het door architect Oud ontworpen voormalige Hoofdkantoor van Shell aan de Wassenaarseweg in Den Haag, heeft een traditie om in het eigen kantoor tentoonstellingen te maken met als doel kunst onder de aandacht te brengen van medewerkers en bezoekers.

Zo werd door de kunstcommissie van E&Y de conservator van NOG  in het voorjaar van 2004  benaderd om kunstwerken uit de collectie in het bijzondere pand te exposeren. In totaal werden 65 kunstwerken uit verschillende disciplines geëxposeerd.

Bij het samenstellen van de tentoonstelling werd voor de eerste 2 etage’s gekozen voor  het thema mensfiguur  en werden kunstwerken getoond in uiteenlopende technieken. Op de 3e en 4e etage vond een overgang plaats naar gevarieerde thema’s van kunstwerken die met elkaar op een of andere wijze een onderlinge samenhang vertoonden.           

Enkele van de tentoongestelde werken werden in het begin als nogal confronterend ervaren. Uiteindelijk heeft de kunst veel losgemaakt en is er gedurende de drie maanden van de tentoonstelling veel over kunst gesproken.     

Hermans_Benoit-029-072dpi.jpg

Ossip-192-072dpi.jpg