Schouwburg Orpheus Apeldoorn

 

In de Schouwburg Orpheus Apeldoorn werden voor ruim een jaar 27 kunstwerken uit de NOG Collectie tentoongesteld onder de noemer Beeldende kunst en Theater . Deze tentoonstelling liep tot en met januari 2012.

Polhuys_Gerard-273-072dpi.jpg

 

De Stichting Eurydice beeldende kunst heeft als doel om (professionele) beeldende kunst uit bedrijfs- en overheidscollecties zichtbaar te maken aan bezoekers van Schouwburg Orpheus. Eurydice heeft onder de bezielende leiding van voorzitter Leo Labrujere de gemeente Apeldoorn en een aantal bedrijven bereid gevonden om bijzondere kunstwerken uit hun collecties in bruikleen te geven aan Schouwburg Orpheus. Deze unieke samenwerking tussen bedrijven, overheid en Orpheus is niet alleen een fraai voorbeeld van cultureel ondernemerschap maar laat ook zien hoe beeldende kunst en theater hand in hand gaan en elkaar daarmee versterken.

Uit de NOG Collectie werden werken voor ruim een jaar uitgeleend zoals van:
Roel Achterberg, Dick van Arkel, Teske Clijsen en Erik Olafsen, Frank van Hemert, Hans van Hoek, Arno Kramer, Jürgen Partenheimer, Gerard Polhuys, Piet Tuytel, Veron Urdarianu, en Guido Vlottes.

Een bijzondere bijkomstigheid was dat enkele van de geëxposeerde kunstwerken uit de NOG collectie  in de eerste tentoonstelling in 1996 van de  NOG Collectie, hier in Apeldoorn op exact dezelfde plaats werden geëxposeerd. Echter toen in het voormalige van Reekum Museum dat zich op deze plek bevond.

Tuytel_Piet-443-072dpi.jpg

Kramer_Arno-179-072dpi.jpg

Urdarianu_Veron-151-s-072dpi.jpg